Арсенал разгроми с 4:0 Уулвърхемптън в последния 38-и кръг на Висшата лига за сезона. Два гола на Гранит Джака и по един на Букайо Сака, Габриел Жезус и Якуб Кивиор донесоха изразителния успех на "артилеристите", които останаха на второ място в крайното класиране след шампиона Манчестър Сити.

В 11-ата минута Жезус проби отдясно и центрира в пеналта, където Джака засече точно в мрежата за 1:0. Три минути по-късно домакините удвоиха резултата с ново попадение на швейцареца. Сака прова удар, който рикошира последователно в Йодегор и Килман и топката дойде точно при Джака, който без пролем я насочи във вратата.

В 27-ата минута Сака направи резултата класически след асистенция на Леандро Тросар. През второто полувреме тимът на Микел Артета продължи да доминира.

В 58-ата минута дойде ред и на Жезус да се разпише. Тросар центрира от левия фланг на далечната греда, където бразилецът с глава не остави шанс на Са - 4:0.

В 78-ата минута Кивиор нанесе слаб удар след центриране от ъглов удар, Са обаче не се намеси убедително и топката влезе за пети във вратата му. Това бе първи гол за полския защитник с екипа на "топчиите".

Така Арсенал завърши по повече от убедителен начин кампанията, в която през по-голямата част от сезона бе на първо място в класирането, но в края не издържа на темпото на Манчестър Сити. Уулвс пък финишира на 13-та позиция.