Мениджърът на Арсенал Микел Артета може да стане един от най-добре платените във Висшата лига, ако подпише нов договор с клуба. Испанецът има още една година от текущия си контракт с клуба от "Емирейтс" и се утвърди като един от най-добрите млади наставници в Европа.

Клубът от северен Лондон подписа с бившия помощник на Пеп Гуардиола в Манчестър Сити през 2019 г. и той даде заявка за нещо голямо, след като спечели ФА Къп през първия си сезон начело. 42-годишният испанец също изигра важна роля за сглобяването на младия отбор на артилеристите, които се бореха за титлата през последните два сезона, включително финиширайки само на две точки зад Манчестър Сити през миналия сезон.

Според Football Insider, Арсенал са били впечатлени от напредъка на Артета и сега преговарят за нов дългосрочен договор със своя мениджър, който ще бъде близо до £20-те милиона на сезон, които Пеп Гуардиола печели в момента в Сити.

Предполага се, че първоначалните неофициални преговори за нов договор са започнали, но се очаква да се засилят, след като Артета и спортният директор Еду се върнат от ваканциите си, пише "Труд".