Централният защитник на Аякс Матайс де Лихт е бил посъветван от свои приближени да премине в Манчестър Юнайтед, защото така или иначе ще бъде закупен от Барселона след това.

Каталунският вестник "Спорт" разкрива вътрешна информация от приятелския на Де Лихт кръг. Холандският бранител имал съмнения, че ще се наложи като титуляр на "Ноу Камп" заради присъствието на Жерард Пике, Самюел Юмтити и Клеман Ленгле.

Поради тази причина той бил готов на друга стъпка и да си остави Барселона като резервен вариант след години. Освен това финансовите условия в Каталуния не били толкова привлекателни, колкото офертата на ПСЖ - 15 милиона евро на сезон.

"Ако сега отидеш в Манчестър Юнайтед, след три години Барселона ще плати каквато и да е цена за теб", казали близките на Де Лихт в разговор с него.

Catalunya Radio пък твърди, че президентът на Барселона Хосеп Мария Бартомеу е провел интересен разговор с агента на играча Мино Райола. Последният е заявил, че Де Лихт ще премине в редиците на "блаугранас" след време, защото иска гарантирано титулярно място.

Де Лихт е свързван също така с Ливърпул, Ювентус и Байерн Мюнхен. Дълго време дори се смяташе, че баварците са единствената реална конкуренция на Барса, но наскоро се появи информация, че германският шампион доброволно се е отказал от борбата за защитника.