Манчестър Юнайтед е домакин на днешното градско дерби, но гостуващият Сити нанесе важен удар на своя свиреп съперник още преди началния съдийски сигнал, констатира в. "Сън". 

Анкета в приложението за залози EveryFan показа, че публиката на Ман Юнайтед идва за домакинските мачове отдалеч за разлика от феновете на Сити, които са предимно от Манчестър. 

Това потвърждава тезата, че "сините" с право се наричат Гражданите, тъй като публиката на Червените дяволи пътуват до "Олд Трафорд" от села и градчета, намиращи се средно на 117 км (73 мили) от стадиона на любимия отбор. 

За справка - на 70 мили от Манчестър са най-големите градове от Средна Англия, като Бирмингам и Уест Бромич, Лестър е на 74 мили южно, Нотингам е на 58 мили. 

За разлика от прииждащите отдалеч запалянковци на Юнайтед средно публиката на Сити навърта 2 пъти по-малко километри - 46 км (29 мили) до ст. "Етихад". Анкетата показа още, че 43% от феновете на Манчестър Сити живеят на разстояние под 20 мили (32 км) от стадиона на отбора си, което важи за едва 27% от привържениците на Червените дяволи. 

И накрая - допитване сред 2000 футболни фенове на отбори от Висшата лига разкри, че Манчестър е роден град на едва 32% от анкетираните фенове на Юнайтед срещу 43% за тези от Сити.

Преди края на първото полувреме на дербито гостуващият Манчестър Сити води на домакина Манчестър Юнайтед с 2:1.