Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола беше изключително доволен от победата с 2:1 над Манчестър Юнайтед в голямото дерби от 4-ия кръг на Висшата лига.

Испанският спец заяви, че възпитаниците му са показали сърце на "Олд Трафорд" и определи този стадион като един от най-великите на планетата.

"Щастливи сме! Публиката също се радваше на мача, защото имаше борба до последната секунда. През първото полувреме бяхме по-добри, но след почивката стана много сложно. Имахме няколко опасни контри, но не успяхме да вкараме трети гол. В този аспект не се представихме на ниво, но трябва да признаем, че Манчестър Сити гостува и спечели на един от най-великите стадиони на света", каза Пеп, след което продължи:

"През първата част спечелихме голям брой единоборства срещу футболисти, които са по-силни физически. Това доказвам че отборът ни има сърце. След това имаше моменти, които Юнайтед ни затрудни с дълги пасове", каза още тактикът, след което похвали вратаря Клаудио Браво, за когото това беше официален дебют за Сити.

"Преди почивката играхме добре, благодарение на Браво. Харесвам вратари, които отивам към топката, а не я чакат. След допуснатия гол Клаудио продължи да се представя на ниво, което повлия добре на всички", добави Гуардиола.

"До последния ми ден в Англия ще изисквам от футболистите ми да задържат топката. Знам, че не е лесно това да се прави 90 минути, но ще опитаме", завърши испанецът.