Ръководството на Манчестър Юнайтед ще трябва да вземе лесно решение през лятото, ако Оле Гунар Солскяер продължи с успешното представяне начело на "червените дяволи", заяви бившият мениджър на английския национален отбор Стив Макларън.

През декември Солскяер замени Жозе Моуриньо на мениджърския пост на 20-кратните шампиони на Англия, а сега отборът от Манчестър се намира на само две точки от класиране в челната четворка в Англия. 

Макларън беше помощник-треньор в щаба на легендарния Алекс Фъргюсън през 1999 година, когато Юнайтед спечели исторически требъл.

"Всеки оцени това постижение. Познавам Оле много добре, той преценява добре нещата, защото е интелигентен. Те играят атакуващо и вълнуващо. Това е старият традиционен стил на Юнайтед. Ако продължи да работи по същия начин, решението на клубното ръководство ще бъде лесно след края на сезона", заяви Макларън, който в момента е начело на Куинс Парк Рейнджърс.

Норвежецът има седем победи и само едно равенство начело на Манчестър Юнайтед.

"Той работи ментално с футболистите, които са доста качествени. Докосна тяхното съзнание, слагайки ръката си на рамото на всеки един от играчите. Те имаха нужда от някого да им говори позитивно", каза още Стив Макларън пред британските медии.