Мениджърът на националния отбор на Уелс Райън Гигс заяви, че нападателят на тима Даниел Джеймс малко е преиграл при тежкия сблъсък, който осъществи с хърватския бранител Домагой Вида по време на евроквалификацията в неделя, завършила 1:1.

Според Гигс Джеймс не е симулирал, нито е опитвал да изкара червен картон на Вида, лежейки неподвижно на земята няколко минути, а просто е искал да бъде сигурен, че е добре, преди да се изправи.

"Даниел малко преигра при този удар, оставайки толкова дълго на земята. Все пак нашите медици отидоха при него и видяха, че е добре. На полувремето му направихме нужните тестове и видяхме, че е добре и няма сътресение. Самият той каза на докторите, че е получил удар в главата, но е добре, не е губил съзнание и затова предпочита да остане на земята малко по-дълго", обясни след срещата Гигс.

Равенството с Хърватия остави Уелс на четвърто място в група "Е" с 8 точки от 6 мача, но "драконите" имат реални шансове за класиране, ако спечелят оставащите си два мача - домакинство на Унгария и гостуване на Азербайджан.