Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп заяви, че настоящият отбор на мърсисайдци не може да се сравнява с Манчестър Юнайтед на Сър Алекс Фъргюсън.

Като основен мотив той изтъкна хегемонията, която "червените дяволи" наложиха с легендарния шотландец начело.Отборът спечел 13 титли на Англия под негово ръководство, а сега Ливърпул се е запътил към златните медали за първи път от 1990 г.  

"Не мисля, че е възможно някой да повтори доминацията им. В днешно време е по-вероятно да видим различни отбори да се борят за различни неща заради финансовата мощ на много клубове. Промените в съставите, които виждаме, означават, че доминация като тези на Ливърпул и Юнайтед в миналото е невъзможна".

"Не чета сравненията с отбора на Фърги. Не се чувствам като 'уау', защото сър Алекс Фъргюсън ни е коментирал. Всъщност, не ми пука. Бях в подобна ситуация в Борусия Дортмунд през 2011 г., когато бяхме изненадващо добри и всички новини бяха сензационно позитивни. Говореха сякаш ходя по вода".

"Каквито и сравнения да се правят, ще мисля за това, когато кариерата ми приключи. Това не ми влияе сега и не влияе на момчетата. Направихме няколко добри решения и затова се подобрихме, и играчите ни се подобряват. Затова вървим нагоре. Но в момента Лестър има силата да е в Топ 6 и това прави нещата по-трудни".

Вижте класирането във Висшата лига

"Не бих казал, че Юнайтед по тяхното време печелеше срещите си с по 4:0 и 5:0, но имаше победи с очакван резултат, това е ясно. Ние спечелихме много мачове с по 1:0 и 2:1, и наистина трябваше да хвърлим усилия, така че не виждам прилика", каза Клоп.

Ливърпул посреща Юнайтед утре от 18.30 часа. До момента мърсисйадци са изгубили само две точки от началото на сезона във Висшата лига. Това стана именно срещу "червените дяволи" – 1:1 на "Олд Трафорд" през есента, когато гостите изравниха в края на дербито.

Юнайтед не е печелил на "Анфийлд" от 2016 г. От тогава изминаха четири сблъсъка. Два завършиха 0:0, в останалите Ливърпул излезе победител – 3:1 и 2:0 за Лига Европа. Задачата на 20-кратния шампион на Англия да прекъсне негативната серия изглежда още по-трудна, тъй като голмайсторът им Маркъс Рашфорд е с контузия и до последно е под въпрос.