Бившият вратар на Манчестър Юнайтед Петер Шмейхел изрази мнение, че е твърде рано Дийн Хендерсън да претендира за мястото на Давид Де Хеа като първи номер за “червените дяволи”.

Де Хеа не се представя убедително този сезон и не съумява да оправи формата си, която тръгна към спад още в края на миналата кампания. 

В същото време Хендерсън, който е футболист на Юнайтед, се представя отлично в Шефилд Юнайтед и все повече фенове зоват за връщането на 23-годишния Дийн на “Олд Трафорд”. Шмайхел обаче не споделя тази гледна точка

“Нима някой мисли сериозно, че трябва да се постави Дийн Хендерсън на вратата на мястото на Давид Де Хеа още сега? Потенциалът на Хендерсън не подлежи на съмнение, но той е изиграл само един невероятен сезон за своя клуб в Премиършип", сподели датската легенда.

"Хендерсън трябва да се изявява така и през следващия сезон и дори още, за да убеди всички, че е правилният човек за ролята, за която говорим. Има голяма разлика между това да бъдеш първи номер на „Брамал Лейн“ и първи номер на “Олд Трафорд”, разликата е много голяма."

"Виждал съм много момчета, които са идвали на “Олд Трафорд” с отлична репутация, репутация на голмайстори и не са могли да покажат това, което са обещавали. Те не са показвали нито добри игри, нито своят талант. Така се случва просто за това, че на “Олд Трафорд” ти си под друг натиск."

"Просто е друг, повярвайте ми. Дайте да видим как Хендерсън ще се развива и да го следим. Но е твърде рано да говорим за това. Ако вие питате: Де Хеа или Хендерсън? Отговорът може да бъде само един”, заяви Шмайхел. /БГНЕС