Манчестър Юнайтед завърши само 1:1 с Уест Хям в среща от 37-ия кръг на английската Висша лига и ще трябва да трепери за мястото си в Топ 4 този сезон. 

Кръг преди края момчетата на Оле Гунар Солскяер събраха 63 точки и се качиха на трето място, но в последния кръг могат да се сринат до пета позиция и да останат извън зона Шампионска лига. "Чуковете" (14-и в таблицата) се спасиха и на теория, събирайки 38 пункта.

Интересното е, че в последния кръг петият Лестър (62 точки) приема именно Манчестър Юнайтед и при победа "лисиците" ще изритат рекордьора по титли във Висшата лига от четворката, ако Челси (63 точки с мач по-малко) вземе поне точка от днешната визита на Ливърпул или домакинството си на Уулвс в неделя.


"Червените дяволи" започнаха много вдъхновено на своя стадион "Олд Трафорд" и още до третата минута Лукаш Фабиански трябваше да спасява опасни удари на Антони Марсиал и Мейсън Грийнууд.

Последва много скучен период, в който "чуковете" успяха да се подредят добре и да отблъснат съпротивата на домакините. Бруно Фернандеш направи лошо първо спиране в пеналта след разкошен пас на Рашфорд, а после Марсиал би мощно, но доста неточно.

Уест Хям разчиташе на центрирания в предни позиции при редките си атаки, но стегнатата игра в отбрана на лондончани започваше да изнервя Юнайтед. Десетина минути преди паузата Фабиански парира бомбен далечен изстрел на Маркъс Рашфорд, а после Огбона блокира снаряда на Грийнууд.

В добавеното време на първата част Уест Хям получи право да изпълни дузпа заради игра с ръка на Пол Погба в наказателното поле при далечния удар на Райс. Микаил Антонио застана зад бялата точка и не сбърка, пращайки кълбото в долния десен ъгъл.

Шест минути след почивката Манчестър Юнайтед изравни по учебник - чрез многоходова атака, която беше изключително красива. Топката премина през няколко играчи на Юнайтед и Грийнууд оползотвори хитрото чукване на Марсиал с прецизен удар по земя.

Уест Хям показа характер след изравнителното попадение и не се срина. Дори напротив - в рамките на десетина минути гостите имаха две добри положения, но Райс би горе, а Де Хеа спаси снаряда на Боуен. В средата на втората част направилият много добър мач Райс беше още по-близо до гола, но би покрай гредата.

Пет минути преди края на редовното време влезлият секунди по-рано на терена Игало засече от движение, но прати топката встрани от десния страничен стълб.


Манчестър Юнайтед - Уест Хям 1:1

0:1 Микаил Антонио - 45', дузпа
1:1 Мейсън Грийнууд - 51'