Манчестър Юнайтед готви сензационен трансфер, след като според вестник „Сън“ обмисля привличането на Каспер Шмайхел за заместник на Давид де Хеа. 

Бащата на 33-годишния вратар – Петер, бе в основата на постигнатите успехи от Червените дяволи през 90-те години на миналия век и синът му едва ли ли пропуснал възможността да облече екипа на легендарния клуб. 

На този етап все пак от клуба преценяват различните варианти, но Де Хеа е поставен под сериозно напрежение заради колебанията, които допусна през сезона. 

Шмайхел-младши също допусна 2 груби грешки в последните мачове, като втората бе именно срещу Ман Юнайтед, но остава много сериозно ценен. 

Клубът на Оле Гунар Солскяер обмисля възможността да заложи и на младия Дийн Хендерсън, който се представи отлично под наем в Шефилд Юнайтед, но норвежецът има известни опасения относно способността му веднага да се превърне в титуляр и е склонен той да бъде оставен при Остриетата, за да се развива и да трупа опит. 

Каспер Шмайхел се превърна в символ на Лестър, след като спечели невероятната титла на Англия през 2016-а и има договор с клуба до лятото на 2023-а, като е сред най-високо платените играчи на тима, получавайки по 130 000 паунда на седмица. 

Все пак на Острова коментират, че подобен трансфер би могъл да се осъществи само ако Юнайтед се раздели с Де Хеа, което няма да е лесно предвид договора му, който му носи по 375 000 седмично.