Бившият защитник на "Манчестър Юнайтед" Патрис Евра предизвика голям скандал преди домакинството на тима на "Кристъл Палас". Французинът бе поканен да коментира двубоя от Висшата лига по „Скай Спортс“, който „червените дяволи“ загубиха с 1:3 след позорна игра.

Евра шокира водещите на прякото излъчване, обсъждайки качествата на звездата на "Кристъл Палас" Уилфред Заха. Нападателят от Кот д'Ивоар бе привлечен през лятото на 2013 г. от "Манчестър Юн", когато мениджър все още бе прочутият сър Алекс Фъргюсън. След силна предсезонна подготовка голаджията неочаквано бе отпратен от ст. „Олд Трафорд“. Връщайки се към този период, Евра хвърли в ефир скандалната версия, потулвана доста време, че Заха е имал любовна афера с Лорен, дъщерята на наследника на Сър Алекс като мениджър на "Юнайтед" Дейвид Мойс.

„Уилфред заслужава нещо по-добро от "Кристъл Палас" с цялото ми уважение към тях. Мисля, че мястото му бе в "Манчестър Юнайтед", но там имаше истинска или невярна афера с дъщерята на Дейвид Мойс. Защото си спомням, че в подготовката играеше редовно, а когато тази новина излезе... изчезна“, обясни Евра, цитиран от Монитор.

Сконфузени, водещите на предаването препоръчаха на защитника да не задълбава в темата. По-късно телевизията излезе и с официална позиция.

„Разбрахме, че Уилфред Заха никога не се е срещал с дъщерята на Дейвид Мойс и че твърдението на Патрис е невярно. Извиняваме се за причиненото неудобство“, написаха от „Скай Спортс“.

Самият Заха пък вкара две от попаденията във вратата на Давид де Хеа за успеха с 3:1.