Реал Сосиедад ще играе без ръчна спирачка срещу Манчестър Юнайтед в срещата от 1/16-финалите на Лига Европа в четвъртък, каза треньорът Иманол Алгуасил преди домакинството на своя отбор, което се играе в Торино заради ограниченията поради коронавирус.

Баските са известни с атакуващия си стил и водеха класирането в Ла Лига до средата на декември, преди да се смъкнат на пето място.

"Разбира се, развълнувани сме от предстоящите мачове срещу Манчестър Юнайтед, но Реал Сосиедад има своята емоция заради начина, по който играем важните игри.

Преодоляхме групата на смъртта, като играхме страхотни отбори и въпреки че Юнайтед е стъпка нагоре, можем да ги погледнем в очите. Но ще знаем за тяхната сила, факта, че са исторически клуб и до преди няколко седмици те водеха във Висшата лига. Имаме голямо уважение към Юнайтед, към тяхната история, нивото на отбора им и техния треньор, но ние ще излезем да спечелим и ще се отнасяме към мача като към финал", заяви Иманол Алгуасил, цитиран от БНР.

Вместо да играят на своя нов стадион, баските трябваше да измине повече от 1000 километра до Торино, за да се изправят срещу Юнайтед на стадиона на Ювентус, тъй като Испания ограничава полетите от Обединеното кралство, за да контролира щамовете на COVID-19.

"Но това, което най-много ме разочарова, е, че не мога да се наслаждавам на страхотните моменти с нашите фенове, това е истинският срам", добави Алгуасил.

Двубоят Реал Сосиедад - Манчестър Юнайтед е на 18 февруари от 19:55 часа българско време.