Манчестър Юнайтед изостава с 10 точки от градския си съперник Сити и изглежда малко вероятно да се пребори за титлата във Висшата лига. "Червените дяволи" обаче няма да се откажат, а в неделя записаха важна победа с 3:1 над Нюкасъл, за да се върнат на второто място в таблицата с по-добра голова разлика от Лестър.

Легендата на Юнайтед Пол Скоулс посочи някои неща, които Оле Гунар Солскяер трябва да поправи, за да може отборът му да е реален претендент за първото място в английския елит.

Бившият национал харесва начина, по който Юнайтед изглежда в предни позиции, но проблемите според него са другаде - в центъра на отбраната.

"Мисля, че това е нещото, което им пречи да бъдат отбор, който може да се бори за спечелването на лигата, или евентуално за Шампионската лига. В другите линии Оле е изградил наистина вълнуващ отбор, който може да вкарва голове. 

Но в средата на отбраната, като това важи особено за Линдельоф, им липсва авторитет. Има мачове, в които упражняват тормоз срещу него и понякога не е достатъчно силен. Мисля, че и двамата с Хари Магуайър понякога са много плахи.

Те не командват добре съотборниците си и не притискат централните нападатели на съперника. Мисля, че тези две позиции са особено важни за отбор, който иска да спечели лигата. 

Помислете си за шампионите през годините и лидерите им отзад, като Компани в Манчестър Сити и Ван Дайк в Ливърпул. Няма как да си първи, ако нямаш авторитетни централни защитници. Имат Ерик Байи на пейката и много хора вече призоваха да му се даде шанс", заяви цитираният от webcafe.bg Скоулс.