За няколко сезона Дейвид Бекъм и Оле Гунар Солскяер бяха герои от славната ера на Алекс Фъргюсън в "Манчестър Юнайтед". След оттеглянето на Съра през 2013 година нито веднъж "червените дяволи" не станаха шампион. Бекъм е далеч от "Олд Трафорд" и прави нов проект с "Интер Маями". А Солскяер вече трета година се опитва да вдигне "Юнайтед" на крака, но е само втори в класирането - твърде далеч от "Манчестър Сити".

"Виждам, че някои хора критикуват Оле - каза цитираният от "Труд" Бекъм. - Това е най-нормалното за треньор на "Юнайтед". Напрежението в клуба е огромно. Оле е твърде отдавна във футбола, за да може да търпи крититики. Резултатите в последно време показват, че той върши чудесна работа. Затова хората обичат Оле, ние всички го обичаме."

През този сезон единственият реален шанс за титла на Солскяер е Лига Европа. Отборът е на четвъртфинал срещу испанския дебютант "Гранада". 14-те точки изоставате от "Сити" реално не дават възможност да се мисли за титла. Миналата неделя "Юнайтед" отпадна от Купата на Англия - 1:3 на терена на "Лестър". Тогава Солскяер претърпя доста критики, че ротира състава.