През следващите два месеца Оле Гунар Солскяер ще се превърне в най-дългогодишният мениджър на Манчестър Юнайтед, от ерата на сър Алекс Фъргюсън.

Ако всичко върви по план за Юнайтед и Оле, то той ще запише 150 мача за клуба през май, когато ще се надява и на трофей от Лига Европа.

Серията от 144 мача на Жозе Моуриньо ще бъде задмината, но това със сигурност не е гаранция, че Юнайтед най-накрая е намерил печелившата формула - как да излезе от сянката на Фъргюсън.

Моуриньо спечели два трофея през първия си сезон и завърши като подгласник във втория, осъзнавайки, че постигането на нещо по-съществено се оказва доста трудна зада. Третият сезон се оказа препъни камък за Моуриньо.

Разочароващото отпадане от четвъртфинала на Купата на Англия от Лестър преди паузата за националните отбори беше жесток удар, но от клуба се опитват да разсъждават глобално.

Ако Юнайтед успее да си осигури второто място този сезон и да запази преднината от 12 точки спрямо миналия сезон, това със сигурност ще означава стъпка в правилната посока. Лига Европа също би била положителен знак и ще премахне лошото усещане от пораженията за купата. Завършвайки втори, за клуба остава само още едно стъпало за изкачване, което често се оказва най-трудното от всички.

Третият сезон на Моуриньо започна с възможно най-лошия старт, лятно турне в САЩ и доста разногласия по отношение на трансферната политика. В средата на декември Моуриньо вече го нямаше.

Началото на сезон 2021/22 ще бъде началото на третата пълна кампания за Солскяер и това може да се окаже решаващото му лято. Подобно на Моуриньо, норвежецът може да не получи всичко, което желае в предстоящия трансферен прозорец, макар и този път това да е по-скоро поради налаганите от пандемия бюджетни ограничения, отколкото някаква хармония между него и ръководството.   

Краят на този сезон ще отбележи осмата поредна година без титла за Юнайтед и реално осмата година без някакво по-значително предизвикателство. Може да не я спечелят и през следващия сезон, но със сигурност трябва да са в борбата по-ожесточено.

Този сезон се очертава като вторият най-добър през осемте години от ерата на Фъргюсън, но следващият вероятно ще изисква още доста подобрения за да се оспорва върхът.

Често третият сезон се оказва препъни камък за треньорите. Солскяер може да не успее да повтори успехите на Клоп в Ливърпул, които дойдоха отчасти чрез привличането на Върджил ван Дейк и Алисон, но той трябва да направи още една голяма крачка напред ако иска да избегне провалът.

Тайрън Маршал, Манчестър Ивнинг Нюс