Мениджърът на Тотнъм Жозе Моуриньо смята, че легендата на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън не би се съгласил с отношението на настоящия наставник на тима Оле Гунар Солскяер към трофеите.

"Червените дяволи" не са печелили каквато и да е купа от времето, в което Специалния бе начело на клуба и направи дубъл с Лига Европа и Купата на лигата през 2017-а. Тимът пък не е ставал шампион от 2013-а - последния сезон на съра начело.

Наскоро Солскяер се изказа пренебрежително към печеленето на трофеи, като намекна, че домашните купи се печелят повече заради егото на треньорите, а не заради самите трофеи. Но Жозе е на различно мнение.

"Това си е негово мнение - каза цитираният от webcafe.bg Моуриньо преди сблъсъка между двата тима в неделя. Сигурен съм, че големият шеф - сър Алекс, мисли различно. Но уважавам това, което Солскяер е казал; аз просто мисля различно.

Има свобода на мислене, свобода на идеи; нямам проблем с това, което мисли. Това си е неговото мнение и не е натоварил никого с него. Но отново повтарям - мисля, че големите шефове, както и най-големият в историята на Висшата лига, не биха били съгласни с него в това отношение."

Фъргюсън бе начело на Юнайтед в продължение на 27 години, в които направи тима шампион 13 пъти, печелейки още над десет трофея, включително и два пъти този от Шампионската лига.

Солскяер пое "червените дяволи" през декември 2018-а, след уволнението именно на Жозе Моуриньо, но все още не успява да спечели нито един трофей.

Единствената възможност за купа за Юнайтед през този сезон остана Лига Европа, където Оле и момчетата му взеха комфортен аванс от 2:0 над Гранада в първия четвъртфинал преди реванша на "Олд Трафорд" в четвъртък.