Легендарният мениджър сър Алекс Фъргюсън заяви, че в Манчестър Юнайтед е работил само с четирима футболисти от световна класа.

В краткия му списък не попаднаха играчи от класата на Димитър Бербатов, Дейвид Бекъм, Уейн Руни, Рой Кийн и др. "Ако четете вестници или слушате телевизия, ще останете с впечатлението, че сме имали звездни отбори в различните периоди".

"Не искам да омаловажа или критикувам великите играчи, с които съм работил на "Олд Трафорд" през 26-те си години в Юнайтед. Но имахме само четирима футболисти от световна класа. Това са Ерик Кантона, Райън Гигс, Пол Скоулс и Кристиано Роналдо. И сред тях Кристиано беше като звездата на върха на новогодишна елха. Гигс и Скоулс се отличават най-вече с дълголетието си. Вече няма такива състезатели във Висшата лига. Но Роналдо е гениален", каза сър Алекс.

Фъргюсън се превърна в истинска икона при "Червените дяволи". Под негово ръководство Юнайтед спечели всички възможни трофеи на клубно ниво, сред които 13 титли на Англия и 2 пъти Шампионска лига. Той се пенсионира през 2013 г. и оттогава 20-кратният първенец на Англия не може да спечели Висшата лига.