Легендата на UFC Хабиб Нурмагомедов отново коментира завръщането на Кристиано Роналдо в Манчестър Юнайтед.

Двамата са близки приятели и преди дни непобеденият боец заяви, че е знаел за трансфера от месец. "Какво ми каза за сделката? Не искам да разкривам личните ни съобщения. Каза ми, че му е скучно в Италия и иска да отиде в Англия. И аз не съм фен на Серия "А", а във Висшата лига всеки отбор може да направи зрелище", заяви Хабиб в интервю за Sport24.

Той беше помолен да сравни Роналдо с големия си конкурент за №1 на планетата Лео Меси. "Без да взимам предвид приятелството ни, Кристиано е много по-готин, така мисля. Меси също играе много добре, един от най-добрите в историята е. Но ако на терена са равни, Роналдо е има по-могъща харизма. Меси изгря през 2006 г., но първата му Шампионска лига реално е през 2009 г. Той е 12 години на върха, а Кристиано вече 17 г. През 2004 г. беше на финал на Европейско първенство, през 2021 г. продължава да вкарва гол след гол", заключи Нурмагомедов.

Португалската звезда игра на "Олд Трафорд" между 2003 и 2009 г., след което премина в Реал Мадрид. От 2018 г. той носи екипа на Юве, преди да се завърне в Юнайтед срещу 15 млн. евро. Очаква се повторният му дебют за "червените дяволи" да е на 11 септември при домакинството на Нюкасъл. 

Снимка: БГНЕС