Треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри е бесен на шефовете на клуба заради продажбата на Кристиано Роналдо на Манчестър Юнайтед.

Португалецът бе трансфериран на “Олд Трафорд” миналия петък за сумата от 15 милиона евро, плюс още 8 под формата на различни бонуси.

Но това е вбесило Алегри, който е останал шокиран от решението на ръководството, твърди "Ил Джорнале".

Наставникът е ядосан на президента Андреа Аниели и на спортния Директор Федерико Керубин, че са осъществили тази продажба без да поискат неговото мнение по въпроса.

Той е казал на шефовете, че не е очаквал подобен ход от тяхна страна, когато се е съгласил отново да поеме отбора. Специалистът е правел плаовете си с Кристиано Роналдо, който трябваше да е главната фигура, около която да се гради играта на тима.

Сега Алегри е поставен в доста трудна ситуация. От него се иска да върне тима на върха в Калчото, но без да разчита на основния голмайстор от последните сезони. Миналата кампания Кристиано бе реализатор №1 в Серия "А" със своите 29 гола.

Още по-голям проблем е, че Ювентус не започна сезона никак добре, като след първите два кръга все още няма победа на сметката си - равенство 2:2 с Удинезе и загуба с 0:1 от Емполи.

А веднага след паузата тимът влиза в доста тежък цикъл, като му предстои първо гостуване на Наполи, а след това домакинство на Милан, като междувременно стартира и новия сезон в Шампионската лига.