Суперзвездата на Манчестър Юнайтед Кристиано Роналдо може спокойно да напусне клуба още на 1 юли следващата година, гърмят английските медии.

Още вчера стана ясно, че португалецът обмисля раздяла заради срамната палитра от слаби резултати, които "червените дяволи" натрупаха този сезон. Роналдо се страхува, че отборът няма да успее да се класира за Шампионската лига за сезон 2022/23 и поради тази причина вече се оглежда за нов клуб.

Неговият договор е до лятото на 2023 година, но с включена клауза, която му дава право да си тръгне 12 месеца по-рано, ако манчестърци останат извън турнира на богатите. Кристиано е голмайстор №1 в историята на Шампионската лига и е твърдо решен винаги да бъде в редиците на отбор, който играе постоянно в надпреварата.

След 11 кръга от Висшата лига този сезон Юнайтед е на шеста позиция в класирането с актив от 17 точки. Настоящият Топ 4 се затваря от Ливърпул с 22 пункта. 

Очаквано спекулациите пращат петкратния носител на Златната топка къде ли не, дори в редиците на неговия "абонат" Барселона. Gol.bg припомня, че легендата на Реал Мадрид е голмайстор е голмайстор №2 в историята на Ел Класико с 18 попадения. Пред него с 26 гола е само Лионел Меси (ПСЖ).