Оле Гунар Солскяер призна, че последните изяви на Манчестър Юнайтед не са достатъчно добри, но заяви, че съставът му може да използва допълнителното напрежение, под което се намира в момента, като негов плюс.

Норвежкият специалист, който се завърна в родината си за малко време извън футбола по време на паузата за националните отбори, е под непрекъснат натиск след четири загуби в последните шест мача във Висшата лига, включително две поражения от Ливърпул и Манчестър Сити. Sky Sports разбра, че някои от футболистите на Солскяер са резервирани относно способността на 48-годишния скандинавец да върне отбора на победния път след слабите резултати и двете поражения от големите им съперници, но за момента няма индикации, че клубът търси нов мениджър.

„Разбира се, че съм в контакт с ръководството и комуникирам с него, така или иначе го правя през цялото време. Измина дълга пауза за националните отбори, но за нас тя бе полезна, готови сме за мача с Уотфорд. Имахме периоди като този и преди. Нашата форма при гостуванията – минаха 30 мача и сме загубили само веднъж. Миналият сезон обърнахме нещата и влязохме в серия от 20 и повече двубоя при едно поражение, такава серия ни е нужна и сега. Тази седмица приоритизирахме някои неща, които трябва да подобрим. Формата и представянията ни не са достатъчно добри. Можем да се справим по-добре, трябва да се справим по-добре и всичко зависи от представянията ни в деня на мачовете, човешки същества – понякога уцелваш гредата и топката излиза в аут, понякога влиза, това може да се отрази на настроението и атмосферата. Трябва да се фокусираме върху силното начало на мача“, започна той.

„Знаем, че слабите ни резултати ни поставят под напрежение, но това напрежение трябва да бъде и удоволствие, нещо, което да ни направи по-добър отбор и да накара всеки играч да се представя на най-високото си ниво. Играчите, щабът, аз и клубът работим в една посока и тя е отборът да се подобри и да постига по-добри резултати. Феновете все още подкрепят тима и клуба. Те са минавали през този период и винаги са били до него. Когато загубиш мач е съвсем нормално да си разочарован и под напрежение. Комуникирахме добре и откровено. Сега има един мач, който е от значение, но и следващите не са за пренебрегване. Всички сме освежени, тази седмица се представихме много добре по време на тренировките и сме готови за утре. Когато напуснахме за тази международна пауза, беше добър момент за нас да освежим главите си. Някои играчи останаха тук, някои се прибраха по домовете си. Всички поддържаха връзка с щаба и едно от нещата, които научихме за последните няколко години – щабът ми работи много усилено да подготви всички играчи. Коригирахме някои неща. Сигурен съм, че ще видим реакция и едно добро представяне утре“, завърши Солскяер.

Пол Погба, който пътува до Дубай по време на паузата, за да продължи възстановяването си от травма на бедрото, е наказан за мача с Уотфорд, докато Рафаел Варан (адуктор) остава в лазарета за още няколко седмици. Има съмнения относно Единсон Кавани (сухожилие), Скот МакТоминей (заболяване) и Люк Шоу – последният не игра за Англия, след като получи сътресение при поражението на Юнайтед от градския съперник Манчестър Сити.