Уволнението на Оле Гунар Солскяер от мениджърския пост в Манчестър Юнайтед предизвика бърза реакция сред играчите на тима и някои клубни легенди. Норвежецът бе освободен тази сутрин след вчерашната загуба от Уотфорд с 1:4, която бе пета за "червените дяволи" в последните седем двубоя във Висшата лига.

"Благодаря ти, Оле. Накара ни да се гордеем. Последните два месеца бяха тежки, но преди това ти възроди душата на този клуб", написа в социалните мрежи бившият капитан на Юнайтед Гари Невил, който дълги години игра рамо до рамо със Солскяер на Олд Трафорд.

"Това бе неизбежно с оглед на стъпките назад, които направи клуба след един много вълнуващ трансферен прозорец. Жалко е, че това се случи на човек като Оле, но така е във футбола", каза друг бивш съотборник на норвежеца Рио Фърдинанд.

"Клубна легенда", лаконичен бе нападателят на Юнайтед Маркъс Рашфорд, а капитанът на тима Хари Магуайър също коментира случилото се. "Ти ме привлече в най-великия клуб на света и ми даде най-голямата чест във футбола. Огромен респект, завинаги ще съм ти благодарен. Благодаря ти за всичко. Легенда!".

Подобни бяха думите и на вратаря на тима Давид Де Хеа. "Ти винаги даваше всичко от себе си и всички знаят, че ти си легенда на Манчестър Юнайтед", каза испанският национал. "Всичко най-хубаво, приятелю. Каквото и да говорят хората, ти винаги ще бъдеш легенда на Манчестър Юнайтед. Ти вложи сърцето и душата си в това да върнеш славните дни на Олд Трафорд", написа Анди Коул, който си партнираше със Солскяер в атаката на тима в края на миналия век и началото на този. /БГНЕС