Бившият капитан на Ливърпул – Джейми Карагър, е на мнение, че Манчестър Юнайтед е допуснал грешка през лятото с купуването на Кристиано Роналдо.

Петкратният носител на "Златната топка" се завърна на "Олд Трафорд" и веднага започна с головете, но постепенно формата му спадна. Освен това името му редовно е свързвано с различни проблеми на "Театъра на мечтите".

"Юнайтед направи грешка да привлече Роналдо. Още по-голяма грешка ще е да го задържи и за следващия сезон. Знам колко противоречиво звучи това. Лесно е да се изброят многото страхотни качества на Кристиано, които го правят един от най-великите за всички времена".

"Остава един от най-резултатните футболисти, в наказателното поле е голов хищник. Способен е да вкара, когато неговият отбор най-много се нуждае от гол, както стана срещу Виляреал и Аталанта".

"Как мога аз или някой друг да критикува човек, който е печелил Шампионска лига пет пъти и има над 800 гола? Но заплатата му от около 500 000 паунда седмично не е много умна инвестиция. Говоря за този етап от кариерата му", написа Карагър в колонката си в The Telegraph.

В същото време Daily Mail съобщава, че Роналдо иска да вземе капитанската лента в Юнайтед от ръката на Хари Магуайър. Според източника, двамата вече са обсъдили евентуалната смяна. Но защитникът не иска да даде лентата преди края на сезона, защото се страхува, че може да я загуби за постоянно.

Мениджърът Ралф Рангник обаче е на страната на Кристиано, защото по този начин иска да облекчи натиска върху Магуайър, който е подлаган на жестоки критики за слабата си форма. Останалите футболисти на "Червените дяволи" също са на мнение, че португалската звезда трябва да е капитан.