Голямата звезда на Манчестър Юнайтед – Кристиано Роналдо, не е виновен, че играе с "глупвочци". Това заяви бившият национал на Уелс Дийн Саундърс по повод вчерашния провал на "Червените дяволи".

20-кратният шампион на Англия стигна само до 1:1 срещу последния в класирането на Висшата лига Бърнли. По този начин битката за Топ 4 се заплете още повече. В класирането Уест Хям заема заветната позиция с 40 точки от 24 мача. Юнайтед има 39 т. от 23 срещи, следват Арсенал (36 т./21 мача) и Тотнъм (36 т./20 мача).

"Със сигурност Фред и Скот Мактоминей ще са в челните позиции на Роналдо, ако разкрие кои са най-лошите халфове, с които е играл. Хората сочат с пръст Кристиано, но как да играе с подобни глупчовци около себе си, които не са на неговото ниво", заяви Саундърс в интервю за talkSPORT, но все пак похвали Пол Погба, Джеси Лингард и Маркъс Рашфорд за качествата им.

Бившият футболист на Тотнъм – Джейми О'Хара, също критикува Юнайтед. "Вече нямат печеливш манталитет. Изглежда сякаш си мислят: "Нека не загубим днес и да се опитаме да вземем нещо". Съперниците им излизат с нагласата, че могат да ги победят или обърнат. На "Олд Трафорд" не са достатъчно добри. Роналдо седи на пейката със седмична заплата от 600 хил. паунда", възмути се О'Хара, отново пред talkSPORT.

Петкратният носител на Златната топка още няма гол или асистенция от началото на 2022 г. През нея той е изиграл пет срещи – с Уулвърхямптън, Брентфорд, Уест Хям, Мидълзбро и Бърнли. Така за първи път от 2010 г., когато носеше екипа на Реал Мадрид, той не се е разписвал в пет последователни двубоя.