Бившият капитан на Манчестър Юнайтед Рио Фърдинанд нарочи двама централни защитници - Маркиньос от ПСЖ и Роналд Араухо от Барселона, с които "червените дяволи" да "бетонират" отбранителния си вал.

Защитата на Юнайтед отново бе подложена на сериозни критики след победата над Тотнъм с 3:2. Тимът на Ралф Рангник на два пъти повеждаше и допускаше изравняване, втория път след автогол на Хари Магуайър, но благодарение на хеттрик на Кристиано Роналдо стигна до трите точки.

Маркиньос, който през май ще навърши 28, има договор с ПСЖ до лятото на 2024 г., като е и капитан на тима. Въпреки това бразилецът бе сред основните виновници за трите гола, които парижани допуснаха във вратата си при отпадането от Реал Мадрид в Шампионската лига.

От своя страна, Араухо е все още само на 23, но има вече 70 мача с екипа на каталунците, отбелязва webcafe.bg.

Колебливите резултати в последно време най-вероятно ще костват мястото на Юнайтед в Топ 4 в крайното класиране. В момента "червените дяволи" са пети, на точка зад четвъртия Арсенал, който обаче е с цели три мача по-малко.

Единствено Саутхемптън от отборите в Топ 10 има по-слаба отбрана и е допуснал повече голове (45) от 40-те, които е инкасирал Юнайтед от началото на сезона във Висшата лига.