Отпадането от Шампионската лига означава, че Манчестър Юнайтед ще остане без трофей за пета поредна година, Кристиано Роналдо включително - нещо, което не се бе случвало на португалеца от доста по-дълго време.

За първи път от 2010-а насам Роналдо - втория му сезон в Реал Мадрид, няма да спечели отборен трофей, припомня webcafe.bg.

Юнайтед отпадна от Шампионската лига и домашните купи, като няма никакъв шанс и за титлата във Висшата лига, където почти сигурно ще остане и извън Топ 4, което означава, че ще пропусне изцяло най-престижния европейски клубен турнир следващия сезон.

Роналдо е топ реализатор на "червените дяволи" през кампанията с 18 гола в 33 мача, но срещу Атлетико не успя да отправи нито един точен удар към противниковата врата, което не му се бе случвало от сезон 2010/11, когато с Реал Мадрид отпадна на полуфиналите в Шампионската лига от Барселона.

Впоследствие каталунците спечелиха и трофея, побеждавайки именно Юнайтед на финала.

От своя страна, Атлетико пък успя да си върне на Роналдо, след като на два пъти губи финали срещу него и Реал (2014 и 2016 г.) и още три пъти бе отстраняван от отбори на португалеца - два пъти с Реал и веднъж с Ювентус, на по-ранни етапи от турнира.