Петкратният носител на Златната топка – Кристиано Роналдо, все пак може да премине в клуб, който участва в Шампионска лига.

Според Marca, от Наполи са решили да вземат португалската звезда и са предложили наем на Манчестър Юнайтед за година, след което нападателят може да се върне на "Олд Трафорд". Трансферният прозорец в Италия затваря в 21.00 часа наше време и дотогава трябва да има яснота дали Кристиано ще се завърне в калчото, където за три сезона спечели всички възможни трофеи с Ювентус.

Обратът е настъпил, защото президентът на Наполи Аурелио Де Лаурентис е съблазнен от идеята да има португалския нападател, който отбеляза 24 гола миналата година за английския гранд. Треньорът Лучано Спалети призна преди дни, че "да тренираш Кристиано е нещо, което един треньор би разказвал цял живот".

По-рано беше съобщено, че играчите на Юнайтед нямат против Роналдо да напусне "Олд Трафорд". Агентът му Жорже Мендеш цяло лято се опитва да уреди трансфер на ветерана в клуб, който участва в турнира на богатите, но получи откази от Челси, Байерн Мюнхен, Атлетико Мадрид и др. 

През този сезон Роналдо има 4 мача във Висшата лига, но още няма резултатно действие. "Червените дяволи" вече си осигуриха Антъни от Аякс срещу 100 милиона евро и мениджърът Ерик тен Хаг има достатъчно опции в атака. Не е изключено ако Кристиано премина на стадион "Диего Армандо Марадона", голяма част от заплатата му да поеме английският гранд.

Снимка: БГНЕС