Манчестър Юнайтед излъга Лестър с 1:0 като гост в среща от 5-ия кръг на Висшата лига. „Червените дяволи“ продължиха успешния си ход, записвайки трета поредна победа в шампионата и втора последователна навън.

В герой за Юнайтед се превърна Джейдън Санчо, който заби единствения гол срещата. „Лисиците“ владееха повече топката, но създадоха изключително малко сериозни опасности пред вратата на Де Хеа, а гостите се възползваха от техните чисти положения, които също се брояха на пръстите на едната ръка.

С този успех „червените“ дяволи“ се изкачиха до 5-ото място във временното класиране с актив от 9 точки. „Лисиците“ регистираха четвърто поредно поражение и се закотвиха на дъното със само 1 точка.

Кристиано Роналдо, капитанът Хари Магуайър и Каземиро останаха на резервната скамейка за Ман Юнайтед. Ерик тен Хаг заложи на състава, изковал успеха срещу Саутхямптън в предишния кръг. В редиците на Лестър се завърна Джеймс Мадисън.

Двубоят на „Кинг Пауър Стейдиъм“ започна на високо темпо. Играта вървеше равностойно, гостите се опитваха да пресират, а домакините се опитваха да изведат да удобна позиция Варди. В 11-ата минута Юнатед стигна до първата по-сериозна опасност. Ериксен стреля, но шутът му премина покрай целта.

Лестър бе на път да установи по-траен контрол върху топката, но точно тогава падна гол за гостите. Джейдън Санчо вкара за 0:1 в 23-ата минута. Рашфорд пусна отличен пас към Санчо, който мина покрай вратаря Уорд и прати топката в мрежата му.

Юнайтед пробва да вкара втори гол в следващите минути, за да си оплете кошницата. Гостите обаче не успяваха да достигнат до чиста голова позиция. Ериксен и Санчо не съумяха да се възползват по най-добрия начин от възможности да стрелят към вратата на домакините.

След почивката се забеляза живец в играта на Лестър, които видимо имаха превес във владеенето на топката. В 51-ата минута Де Хеа отрази опасен удар от фаул на Джеймс Мадисън. След това и Барнс не успя да порази целта с глава.

След час игра на терена се появи Каземиро, а в 68-ата и Кристиано Роналдо. Влизането на португалеца оживи гостите, които на няколко пъти профукаха шансове да удвоят преднината си и да сложат точка на спора.

В 82-ата минута Рашфорд би на сантметри от дясната греда. Само 120 секунди след това Роналдо едва не вкара фантастичен гол, но ударът му със странична ножица мина на сантиметри покрай целта. След той отново не успя да вкара.

До вкара резултатът не се промени и хората на Ерик тен Хаг се поздравиха с успеха. Така Юнайтед записа втора поредна победа като гост, което се случи за първи път от почти година. Преди това "червените дяволи" треснаха със същия резултат и Саутхямптън.

Лестър – Манчестър Юнайтед  0:1

Голмайстори: 0:1 –Джейдън Санчо (23)

Лестър: Уорд, Джъстин, Еванс, Ндиди, Томас, Дюсбъри-Хол, Тилеманс, Сумаре, Мадисън, Барнс, Варди

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Далот, Мартинес, Варан, Маласия, Мактоминей, Ериксен, Фернандеш, Санчо, Еланга, Рашфорд