Манчестър Юнайтед се измъкна с 3:2 срещу Омония Никозия в Кипър и записа втора победа в Група "E" на Лига Европа. Домакините изненадващо поведоха с гол на Карим Ансарифард, а в края се разписа и Николас Панайоту. Резервите на "червените дяволи" Маркъс Рашфорд на два пъти и и Антъни Марсиал все пак осигуриха успеха на английския гранд.

Головото зрелище на стадион ГСП започна в 34-ата минута, когато Маласия загуби топката в центъра на терена и Омония организира контраатака чрез Бруно. Бразилецът стигна до наказателното поле и елегантно подаде на Карим Ансарифард, който със страхотен удар направи 1:0.

В 54-ата минута Юнайтед успя да изравни. Бруно Фернандеш намери Рашфорд с чудесно диагонално подаване, което първоначално не бе овладяно по най-добрия начин от английския национал. Милетич не успя да се възползва от това и Рашфорд установи контрол над топката, а след това с прецизен изстрел не остави шансове на Фабиано - 1:1.

Друга резерва на гостите - Антъни Марсиал, донесе пълен обрат само 60 секунди след влизането си в игра. В 63-ата минута той получи превъзходен пас с пета от Рашфорд и реализира с майсторски удар в близкия ъгъл. 

После Бруно можеше да изравни, след като бе изведен с прехвърлящ пас очи в очи с Де Хеа. Нападателят обаче шутира право в ръцете на испанеца. Юнайтед също имаше добър шанс. Диого Далот използва грешка на Милетич и подаде към Роналдо, който шутира, но топката срещна десния стълб. 

В 84-ата минута Роналдо намери Рашфорд на далечната греда и стрелецът от два метра нямаше как да сгреши, отбелязвайки втория си гол в мача. 

Не бе изминала и минута, когато феновете на Омония отново изригнаха. Какулис центрира към Николас Панайоту, който отбеляза първия си гол в професионалния футбол, оформяйки крайния резултат.

В другия мач от групата Реал Сосиедад победи с 2:0 при гостуването си на Шериф Тираспол и е лидер с пълен актив от 9 точки. Юнайтед е втори с 6, Шериф е на трето място с 3, а Омония остава без спечелена точка.

Омония Никозия - Манчестър Юнайтед  2:3

Голмайстори: 1:0 Карим Ансарифард (34), 1:1 Маркъс Рашфорд (54), 1:2 Антъни Марсиал (63), 2:3 Николас Панайоту (85)

Омония: Фабиано, Матюс, Милетич, Юсте, Ланг, Лецякс, Дискеруд, Хараламбус, Баркър, Бруно, Ансарифар

Манчестър Юн: Де Хеа, Далот, Линдельоф, Мартинес, Маласия, Каземиро, Ериксен, Антони, Фернандеш, Санчо, Роналдо