Звездата на Манчестър Юнайтед Кристиано Роналдо разбуни духовете със скандално интервю за известния журналист Пиърс Морган. Португалецът отговори на много от известните си критици и призна, че не изпитва никакво уважение към мениджъра Ерик тен Хаг. Освен това, той разкри, че се чувства предаден заради опитите да бъде изгонен от клуба.

„Да, опитаха се да ме изгонят. Не само треньорът, но и още няколко души около клуба. Чувствах се предаден“, разкри Роналдо. „Превърнаха ме в изкупителна жертва. Някои хора тук не ме искаха, не само тази година, но и миналата също“, изтъкна 37-годишният нападател. Роналдо не се изказа никак ласкаво за мениджъра на Юнайтед Ерик тен Хаг. „Не мога да изпитвам уважение към някого, който не демонстрира същото към мен“, категоричен беше португалецът, цитиран от Тема спорт.

Бившият наставник на „червените дяволи“ Ралф Рангник също не е оставил добри спомени у Роналдо. „Ако въобще не си треньор, как ще водиш Манчестър Юнайтед? Дори не бях чувал за него“, отсече звездата. „Уейн Рууни? Не знам защо постоянно ме атакува. Може би защото кариерата му приключи, а аз все още играя на високо ниво. Няма да казвам, че изглеждам по-добре от него. Което всъщност е истина“, продължи Роналдо.

На въпрос как се е стигнало до завръщането му на „Олд Трафорд“, Кристиано отговори: „Последвах сърцето си. Сър Алекс ми каза: „Невъзможно е да отидеш в Манчестър Сити“, а аз отвърнах „ОК, шефе“.

„Когато се завърнах, прогресът в отбора беше нулев. След напускането на сър Алекс няма никакво развитие. Нищо не се е променило. Мисля, че феновете трябва да знаят истината. Искам най-доброто за клуба, затова се върнах. Но има неща от кухнята, които ни пречат да стигнем нивото на Ман Сити, Ливърпул, а сега и Арсенал. Клуб от калибъра на Манчестър Юнайтед трябва винаги да е на върха, а ние не сме там. Пикасо е казал, че за да изградиш нещо ново, първо трябва да разрушиш старото. Ако в клуба искат да започнат с мен, няма проблем. Обичам Юнайтед и феновете, те винаги са на моя страна. Но ако целта е да се опита нещо различно, трябва да се направят много, много промени“, коментира Роналдо.

Португалецът е останал много разочарован, че от Манчестър Юнайтед са се усъмнили в причините да пропусне голяма част от лятната подготовка. Тогава тримесечната му дъщеря беше в болница, но от клуба не са проявили никакво съчувствие

„Сър Алекс знае по-добре от всеки, че клубът не се намира там, където трябва да бъде. Всички го знаят. Хората, които не го признават, просто не искат да го направят. Те са слепи за истината. Най-важното нещо във футбола са феновете. Играта е за тях. Усещам подкрепата им всеки път, когато изляза на улицата и при мен дойдат хора, които казват, че оценяват приноса ми за футбола. Феновете са всичко за мен и заради тях давам това интервю. Мисля, че сега е правилният момент да изразя мнението си“, каза още Роналдо.

Цялото интервю ще бъде излъчено в сряда вечерта. Много е вероятно това да означава край на втория престой на Кристиано в Манчестър Юнайтед.

Снимка: БГНЕС