Кристиано Роналдо е отново е водеща новина и като че ли това няма да се промени в скоро време, тъй като в следващите дни ще продължават да излизат част от очевидно все по-скандалното интервю на португалеца пред Пиерс Морган.

В нова порция от него, която бе пусната късно снощи, 5-кратният носител на “Златната топка” този път атакува собствениците на клуба, заявявайки, че те нямат никакъв интерес към футбола, а само и единствено към маркетинговата и финансовата страна на бизнеса. Също така изразява известно недоволството си, че никога не е имал възможност да размени и една дума с представител на семейство Глейзър, тъй като те са предоставили цялата власт на изпълнителения и спортния директор на клуба.

“Семейство Глейзър не ги е грижа за клуба. Те ще си вземат парите от маркетинга, а спортът е нещо, което не ги интересува според мен. Никога не съм разговарял с тях, те са дали цялата власт на президента (клубът се управлява от изпълнителния директор Ричард Арнолд, който пое поста през тази година) и спортния директор (Джон Мърто),” обясни гледната си точка Роналдо, след което косвено призова феновете да продължат да протестират срещу американците.

“Феновете винаги са прави, така че те трябва да знаят истината и трябва да знаят, че ние играчите… просто искаме най-доброто за клуба. Ето защо дойдох в Манчестър Юнайтед и обичам този клуб. Но има някои неща, които пречат на Юнайтед да достигне най-високото ниво на клубове като Манчестър Сити и Ливърпул, дори Арсенал. И ще е много трудно в следващите две или три години,” заявява цитираният от Тема спорт португалец.