Манчестър Юнайтед победи с 3:0 Лестър в среща от 24-тия кръг на Висшата лига. Маркъс Рашфорд беше точен на два пъти, а класическия резултат бе оформен от Джейдън Санчо. С успеха "червените дяволи" се приближиха на 3 точки от втория Манчестър Сити и на 5 от лидера Арсенал, който обаче е с мач по-малко.

Мениджърът на домакините Ерик тен Хаг направи пет промени в титулярния си състав от двубоя с Барселона (2:2) за Лига Европа. Виктор Линдельоф, Лисандро Мартинес, Диого Далот, Марсел Забицер и Алехандро Гарначо започнаха в стартовите 11.

"Лисиците" бяха по-опасният отбор в началото на мача. В 8-ата минута Харви Барнс излезе сам срещу Де Хеа, но вратарят успя да спаси удара му. Малко по-късно футболистите на Лестър организираха ново добро положение, като този път Линдельоф се намеси и изби в корнер. После пък Де Хеа направи блестящо спасяване с една ръка, след като Ихеаначо насочи топката с глава към десния му ъгъл. 

Противно на случващото се на терена Юнайтед поведе в резултата. В 25-ата минута Фернандеш изведе Рашфорд зад отбраната и нападателят хладнокръвно  отбеляза с шут в далечния ъгъл.

В 37-ата минута Далот пропусна да вкара от чиста позиция след хубав пас на Фернандеш, пращайки топката над вратата. Гостите пък имаха претенции за червен картон на Забицер, който влезе с бутоните в коляното на Фаес, но ВАР не се намеси.

След почивката "червените дяволи" бяха доста по-убедителни и не оставиха съмнение в превъзходството си. Малко след подновяването на играта Люк Шоу намери с центриране Мартинес, а аржентинецът нацели гредата с удар с глава. Веднага след това Рашфорд си осигури отлична позиция за стрелба, но Уорд спаси. 

В 56-ата минута Фред изведе Рашфорд сам срещу вратаря и английският национал опъна мрежата. Последва вдигнат флаг за засада, но ВАР отсъди, че нападателят е бил покрит, заради което попадението беше зачетено - 2:0. Това бе 23-ти гол за Рашфорд във всички турнири през сезона, с което той подобри най-доброто си постижение за тима.

След още 5 минути всичко в двубоя бе решено. Санчо се възползва от нова асистенция на Фернандеш и реализира с шут отблизо. След това крилото можеше да вкара още едно попадение, но пропусна сам срещу вратаря.

Загубата остави Лестър на 14-та позиция, на само 3 точки от зоната с изпадащите отбори.

 

Манчестър Юнайтед - Лестър  3:0

Голмайстори: 1:0 Рашфорд (25), 2:0 Рашфорд (56), 3:0 Санчо (61)

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Далот, Линдельоф, Мартинес, Шоу, Фред, Забицер, Фернандеш, Гарначо, Вегхорст, Рашфорд

Лестър: Уорд, Кристиансен, Фаес, Сютър, Кастан, Менди, Дюсбъри-Хол, Барнс, Мадисън, Тете, Ихеаначо