Барселона и Манчестър Юнайтед завършиха 2:2 в голов спектакъл от плейофите преди осминафиналите в Лига Европа. Маркос Алонсо откри за домакините, но англичаните обърнаха развоя на мача чрез Рашфорд и автогол на Кунде, преди Рафиня да оформи крайния резултат.

Двата отбора оправдаха очакванията и направиха здрав двубой с много положения и пред двете врати. В 9-ата минута хубава комбинация на домакините завърши с навлизане на Левандовски в наказателното поле. Нападателят стреля в близкия ъгъл, но Де Хеа внимаваше и спаси. В 18-ата минута пред Педри се откри добра възможност, след като Шоу не изчисти добре, но ударът му от воле премина над вратата.

Гостите отговориха с пробив отдясно на Уан-Бисака, който намери Санчо, чийто шут рикошира в бранител и премина застрашително близо покрай страничния стълб.

В 28-ата минута се откри най-доброто положение за англичаните, макар че останаха съмнения за засада. Вегхорст бе отлично изведен от Фернандеш сам срещу вратаря и нанесе удар, но Тер Щеген спаси. Малко по-късно пред Каземиро не можа да нанесе добър удар с глава и Тер Щеген спаси без проблем.

В 34-ата минута Санчо изведе Рашфорд отляво в наказателното поле на съпреника и нападателят стреля в далечния ъгъл, но вратарят на Барса реагира отлично и спаси.

След това Юнайтед сам си създаде неприятности. Уан-Бисака не се ориентира добре в собствената половина, което позволи на Алаба да нахлуе в пеналта и да шутира, но все пак английският защитник успя да блокира топката с шпагат.

В края на полувремето Педри получи контузия и бе заменен от Сержи Роберто. Веднага след почивката Рафиня се завъртя и отправи опасен удар, но топката премина встрани от вратата. Юнайтед отговори с хубава атака, при която Уан-Бисака центрира, Вегхорст пробва удар с пета, Араухо не успя да изчисти и топката стгигна до Санчо, който обаче не намери целта.

В 50-ата минута Рафиня центрира на далечната греда, където Алонсо надскочи Фред и с глава вкара в близкия ъгъл на Де Хеа. Само три минути по-късно Юнайтед изравни. Фред изведе Рашфорд вляво на наказателното поле и английският национал направи Тер Щеген безпомощен с удар в близкия ъгъл. За нападателя това бе 22-ри гол от началото на сезона.

Мачът се отвори и на свой ред Рафиня опита далечен шут, но Де Хеа спаси с великолепен плонж. В 59-ата минута тимът на Ерит тен Хаг направи пълен обрат. След късо изпълнение на ъглов удар Рашфорд размина Рафиня и центрира по земя в пеналта, където Фернандеш отклони топката с пета, а Кунде под натиска на Каземиро я отклони в собствената си врата.

След това гостите имаха претенции за червен картон на Кунде, който спря Рашфорд точно пред наказателното поле, но сигнал от съдията не последва, а ВАР нямаше как да разгледа ситуацията, тъй като не ставаше въпрос за дузпа. Бурното недоволство на Тен Хаг пък му донесоха жълт картон.

В 76-ата минута Рафиня пробва центриране към Левандовски в наказателното поле, но нападателят не успя да играе с топката и тя влезе в далечния ъгъл на безпомощния Де Хеа - 2:2. Малко по-късно Рашфорд отново имаше възможност да изведе "червените дяволи" напред в резултата, но стреля неточно.

В 85-ата минута домакините поискаха дузпа, след като топката срещна ръката на Фред, но съдията и ВАР прецениха, че разстоянието е био прекалено близо и ситуацията не бе преразгледана. При последвалото центриране от пряк свободен удар Каземиро за малко да си отбележи автогол, след като отклони топката в страничния стълб на вратата си, а после Де Хеа спаси шут на резервата Ансу Фати.

В добавеното продължение Фати пробва нов удар, но след рикошет топката премина встрани от целта. Барса продължи да натиска и Араухо стреля с глава, но Уан-Бисака блокира удара. Така двата гранда оставиха развръзката за реванша на "Олд Трафорд" след седмица.

Барселона - Манчестър Юнайтед  2:2

Голмайстори: 1:0 Алонсо (50), 1:1 Рашфорд (53), 1:2 Кунде (59-авт). 2:2 Рафиня (76)

Барселона: Тер Щеген, Кунде, Араухо, Алонсо, Алба, Педри, Де Йонг, Кесие, Гави, Рафиня, Левандовски

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Уан-Бисака, Варан, Шоу, Маласия, Каземиро, Фред, Фернандеш, Санчо, Рашфорд, Вегхорст