Нападателят на Тотнъм Хари Кейн ще бъде на разположение на по-ниска цена това лято, ако „шпорите“ не успеят да попаднат в топ 4, пише "Сън".

Това е дало кураж на Манчестър Юнайтед в преследването на звездата в търсене на по-качествен заместник на Кристиано Роналдо от играещия под наем Ваут Вегхорст.

„Шефовете на „Олд Трафорд“ смятат, че ако Тотнъм не попадне в зона Шампионска лига в края на сезона, клубът ще намали исканата за Хари Кейн цена от 100 млн. паунда. Юнайтед са се свързали с лагера на нападателя чрез трета страна и са останали окуражени от отговора. 

Кейн навършва 30 години през юли и вече постигна амбицията си да стане реализатор номер 1 в историята на „шпорите“. Докато Юнайтед бяха разбити на „Анфийлд“ с 0:7 в неделя, продължава да има вяра и надежда, че Кейн има по-добър шанс най-накрая да спечели трофей в кариерата си на „Олд Трафорд“, отколкото в Тотнъм. 

Договорът на капитана на Англия на стойност 200 000 паунда на седмица изтича в края на следващия сезон и некласирането за Шампионска лига поставя кандидатите за подписа му в по-изгодна позиция за преговаряне на по-ниска цена“, пише "Сън".