Манчестър Юнайтед планира преструктуриране на отбора. Повече от половината от сегашните играчи вече имат несигурно бъдеще. "Дяволите" искат по този начин да генерират средства за финансиране на бъдещи трансфери. Без шанс за титла във Висшата лига, елиминиран от Лига Европа, Манчестър Юнайтед планира масово преструктуриране според вестник The Guardian, като слага в списъка на изходящите трансфери цели 15 играчи.

Начело в списъка на застрашените са големи имена като Джейдън Санчо, Антони Марсиал, Виктор Линделоф, Скот Мактоминей, Фред и капитанът Хари Магуайър, чиито автоголове изиграха важна роля е Лига Европа срещу Севиля. Другите под чертата са Дони ван де Беек, Антъни Еланга, Дийн Хендерсън и Брандън Уилямс. 

Освен това Алекс Телес, Ханибал Мейбри и Ерик Бейли, всички под наем, почти сигурно ще напуснат клуба. А Фил Джоунс и Аксел Туанзебе, чиито договори изтичат през лятото, също се махат, пише "Труд". 

А по отношение на вратаря Давид Де Хеа имаше дискусии в един момент, но Тен Хаг вярва в него. 32-годишният испански вратар получи предложение за удължаване на договора през лятото, но при намалена заплата. 

Той печели 375 000 паунда на седмица, като в момента е най-високоплатеният в света. Ако се съгласи да подпише нов договор, той ще падне на до 200 000 на седмица.

Две от основните цели на дяволите за следващия сезон са голмайсторът на Тотнъм Хари Кейн и атакуващият полузащитник на Борусия Дортмунд Джуд Белингам. 

В замяна на Кейн, въпреки че му остава само една година от договора, "шпорите" искат над 100 милиона евро. А за Белингам, с договор до 2025 г., Борусия иска поне 130 милиона.

Снимка: БГНЕС