Супер-скъпата покупка на Манчестър Юнайтед Расмус Хойлунд ще трябва да изчака за своя първи мач на стадион Олд Трафорд, тъй като отпадна от групата за първата среща за новия сезон в Премиършип, обяви мениджърът на Червените дяволи Ерик тен Хаг.

20-годишният датски нападател, който пристигна от Аталанта (Италия) за 72 милиона паунда, все още трудно се възстановява от фрактура на гърба.

"Както вече ви казах и преди, той има малък проблем в гърба и не е на нивото, на което са нашите играчи в момента, така че трябва да тренира още", каза Тен Хаг пред репортери преди домакинския сблъсък срещу Уулвърхемптън Уондърърс в понеделник. И попитан кога ще го видят феновете в игра, той продължи: "В такава ситуация е трудно да се направи прогноза. Но сме уверени, че нещата се развиват правилно и сме позитивни".

Мениджърът на Манчестър Юнайтед заяви, че е доволен от привличането на Хойлунд, въпреки информациите, че вариант за тях е и Хари Кейн. Но Кейн по всичко изглежда, че ще продължи кариерата си в Байерн (Мюнхен).

"На първо място искам да кажа, че избрахме нападател и сме напълно доволни от избора си. Хари Кейн е голям нападател. И ще липсва на Премиър-лигата, със сигурност, заяви нидерландецът пред журналистите.

Бранителят Хари Магуайър вероятно ще бъде на разположение на треньора за мача на откриването, въпреки обявената оформена сделка с Уест Хям. Магуайър от любимец на всички в клуба, сега е буквално в немилост. Но когато го попитаха дали е в групата, Тен Хаг отвърна: "Разбира се. Връщането на Тайръл Маласия ще отнеме известно време. Същото е положението с Амад диало и Коби Мейну. Всички те все още се оправят от контузии, докато други като Дийн Хендерсън вероятно ще ни липсват няколко седмици".