Отдавна "Олд Трафорд" не е стадионът, наричан Театъра на мечтите заради магическите мачове на Манчестър Юнайтед. Арената вече спокойно може да се нарича Театъра на болката. 
Свободното пропадане на славния английски изглежда няма край. Освиркванията вече не са само срещу собствениците от семейство Глейзър, а срещу всички - от треньора Ерик Тен Хаг дори до любимеца Маркъс Рашфорд.

Ужасяващият спектакъл, представляващ сезона, продължи с 2:3 от Галатасарай в Шампионската лига. Юнайтед загуби за седми път от последните 14 домакинства в турнира. А толкова загуби имаше в предишните 96 мача на "Олд Трафорд". Когато "дяволите" изглеждаха така през 1989 година в началото на ерата на сър Алекс Фъргюсън, в отбора нямаше такива звезди. Знаменитият шотландец привлече тогава обещаващите Гали Палистър, Пол Инс и Нийл Уеб, за да ги превърне по-късно в звезди.

Сега представянето на 50-милионния вратар Андре Онана буди смях у всички съперници и болка у феновете на Юнайтед. Дошлият от Интер страж допусна 18 гола в 10 мача. По-зле е било положението през 1966 г. - 20. Прескъпият Мейсън Маунт изглежда като анонимник. Единствено датският нападател Расмус Хойлунд оправда доверието с двата си гола. 

През ХХI век в Манчестър Юнайтед са играли световни и европейски шампиони, капитани на национални отбори, национални герои. Но на тях не им пука. Нямат нищо общо със Стив Брус и Рой Кийн, с Палистър и Марк Хюз. Те бяха готови да убиват, но не и да загубят. Имаха и сър Алекс. Сега симпатичният в началото Тен Хаг говори за подкрепа от ръководството. А заслужава ли я?

Манчестър Юнайтед отдавна не е сред фаворитите в Шампионската лига. А по-често отпада в групите, когато въобще стигне до турнира. Предстои гостуване на силния Галатасарай, домакинство на могъщия Байерн и два мача с опасния Копенхаген...

Баварците имат нападател, който вкарва повече от целия Юнайтед. И това не е Хари Кейн. 18-годишният Матис Тел заби победно в Дания за 2:1. Няма друг играч в петте големи първенства, който да се нуждае от само 49 минути за всяко свое попадение. 

Байерн не пръска пари като "Олд Трафорд", но 36 мача в груповата фаза няма загуба. В тази серия спечели 33 пъти. Победната серия вече стигна кота 15. Томас Мюлер се изравни по победи в Шампионската лига с Икер Касияс - 101. Само Кристиано Роналдо има повече - 115. А по всичко личи, че Мюлер има достатъчно време с баварската мощ да бие рекорда.

Материал на "Труд"

* заглавието е на Gol.bg