Байерн Мюнхен удари Манчестър Юнайтед само с 4:3 в странен двубой от група „А“ на Шампионската лига, игран на стадион „Алианц Арена“.

Баварският колос демонстрира убийствена ефективност през първото полувреме, когато вкара двата си точни удара в рамките на пет минути чрез Лерой Сане и Серж Гнабри. Голяма „заслуга“ има и стражът на гостите Андре Онана, допуснал голям гаф при шута на Сане.

Началото на второто полувреме беше вихрено. Първо Расмус Хойлунд върна интригата, но малко след това Хари Кейн върна аванса от два гола на своите от дузпа. Сане можеше да покачи драстично при следващата акция на мюнхенци, но уцели гредата.

Байерн продължи да мачка противника си и "изпепели" ръкавиците на Онана, който спасяваше удар след удар. И на фона на канонадата, в 88-ата минута логиката си взе почивен ден, защото Каземиро върна един гол на късмет.

В добавеното време гредата пак спаси гостите при удара на Томас Мюлер, но секунди след това 18-годишният Матис Тел простреля Онана отблизо. В 95-ата минута Каземиро вкара гол с глава при центриране на Бруно Фернадеш, но за нещо повече нямаше време.

Статистиката в края на мача показа 18:9 удара (9:4 точни) в полза на баварците, при 59% владеене на топката в тяхна полза.


Очаквано "червените дяволи" действаха по-дефанзивно в началото и допуснаха мюнхенци в своята половина. Нищо интересно обаче не излезе от първия корнер в мача за Байерн.

В четвъртата минута Байерн загуби топката и Алфонсо Дейвис успя да я изчисти пред датчанина Расмус Хойлунд в последния възможен момент. Кристиан Ериксен опита нещо като добавка, но шутът му беше спасен.

Виктор Линдельоф изби в корнер при леко напрежение в пеналта на англичаните, но като цяло и пред двете наказателни полета не се случваше нищо интересно. Двата отбора разочароваха с продукцията си, която беше доста под техните стандарти.

В 28-ата минута Байерн откри резултата по куриозен начин от нищото. Лерой Сане игра на двойно подаване с Хари Кейн и отправи точен, но сравнително слаб удар като за тренировка. Вратарят на Юнайтед Андре Онана обаче не внимаваше и допусна един от най-евтините голове в цялата си кариера.

Само четири минути след това зашеметеният гранд от Манчестър получи втори удар в муцуната. Джамал Мусиала проби по фамозен начин през защитата на гостите, върна назад към оставеният непокрит в пеналта Серж Гнабри и последният вкара с прецизен диагонален изстрел в долния десен ъгъл.

Юнайтед направи няколко опита да сътвори нещо изненадващо, но те бяха основно по земя и твърде безобидни. Доста по-близо до нов гол беше Сане, но фалцовият му снаряд в последната минута на първата част профуча покрай левия страничен стълб.

Четири минути след подновяването на играта Манчестър Юнайтде върна интригата. Расмус Хойлунд отпразнува дебюта си в Шампионската лига с попадение, вкарано с левия крак след подаване на Маркус Рашфорд.

Байерн се втурна напред и Джамал Мусиала би мощно в долния ляв ъгъл, но спечели само корнер след рикошет. Минута по-късно Ериксен игра с ръка в наказателното си поле след удар с глава на Дайо Упамекано и реферът изгледа ситуацията на видеоповторение и посочи бялата точка – дузпа за Байерн! Новата звезда на баварците Хари Кейн пое отговорността и почти скъса с мрежата, намирайки долния ляв ъгъл!

Веднага след това манчестърци се спасиха, защото Мусиала отново им „скри топката“. Джамал проби за пореден път, пусна за Сане, но неговият диагонален удар намери левия страничен стълб.

Хари Кейн и Сане загряха ръкавиците на Онана при следващите атаки на Байерн, но камерунецът успяваше да боксира, макар и не много убедително. Влезлият като резерва Чупо-Мотинг също пробва късмета си четвърт час преди края на редовното време, но вратарят на манчестърци пак спаси.

Осмият точен удар за Байерн дойде отново чрез направилия хитър финт Чупо-Мотинг, но и този път неговият сънародник Онана реагира добре. 

В 88-ата минута свалилият своя гард Манчестър Юнайтед върна едни гол доста неочаквано. Втурналият се напред Каземиро извади голям късмет, защото топката се озова пред него след разбъркване и топката влетя в долния ляв ъгъл на вратата на германците.

В добавеното време гредата спаси гостите за втори път при удара на влезлия като резерва Томас Мюлер, но секунди след това 18-годишният Матис Тел простреля Онана отблизо с много класно изпълнение, а чудесното центриране беше на Джошуа Кимих.

В 95-ата минута Каземиро вкара още един гол, този път с глава при центриране на Бруно Фернадеш, но за нещо повече нямаше време.


Байерн Мюнхен – Манчестър Юнайтед 4:3

1:0 Лерой Сане – 28’
2:0 Серж Гнабри – 32’
2:1 Расмус Хойлунд – 49’
3:1 Хари Кейн – 53’, дузпа
3:2 Каземиро – 88’
4:2 Матис Тел - 92'
4:3 Каземиро - 95'