Към края на редовното време в напълно едностранен мач изстрел на Антони, който се отклони от Хари Магуайър, влезе в мрежата на Нюкасъл за 1:1. Централният защитник на Ман Юнайтед обаче беше в засада и така свраките стигнаха до съвсем заслужен успех на „Сейнт Джеймсис Парк“ – всичко различно от домакинска победа щеше да бъде грабеж на лунна светлина.

Червените дяволи пристигнаха с точка повече от своя опонент. Головите разлики – плюс 17 на свраките срещу нула на Юнайтед обаче разказваха различна история. И ако хората на Ерик тен Хаг имаха амбиция за нещо повече в този двубой срещу съсипания от контузии Нюкасъл, то трябваше да демонстрират поне малко желание, а такова нямаше.

За трети път в рамките на 6 дни Еди Хау беше избрал един и същ титулярен състав заради недостига на текущи алтернативи. Добавете към това херкулесовските усилия на джордитата в Париж във вторник и става още по-забележително, че те бяха по-свежи, по-позитивни и по-гладни от самото начало. Възпитаниците на Тен Хаг може да са пристигнали в Нюкасъл с почти 3-часово пътуване с автобус, тъй като метеорологичните условия отмениха полета им, но да отправиш едва 1 точен удар за цялата среща, допускайки общо 22 изстрела към вратата си, ясно разказва картината на терена.

Единственото добро положение за Ман Юнайтед дойде след 10 минути, когато Алехандро Гарначо се измъкна зад защитата на свраките след чудесен пас на Бруно Фернандеш, но Ник Поуп спаси удара му. Това ни напомни, че червените дяволи обикновено са в най-добрия си вид, когато португалецът пише сценария.

Но 20-кратните шампиони не правиха нищо друго в този двубой, освен да се бранят. А това позволи на Хари Магуайър например да изглежда по най-добрия начин. Малко преди почивката Киърън Трипиър нацели греда от пряк свободен удар, но в началото на второто полувреме падна интелигентният победен гол – комбинация между Бруно Гимараес и Трипиър, която бе завършена от Антъни Гордън за 1:0.

Това, което Ман Юнайтед демонстрира на „Сейнт Джеймсис Парк“, както би се изразил Юлиан Нагелсман, беше „футбол на аутсайдер“. Голяма част от мандата на Тен Хаг на „Олд Трафорд“ е точно това. Паркиране на големи надежди и големи идеали, но така и не успява да се постигне някакво подобие на функционалност. Маркъс Рашфорд за кой ли път бе анонимник, а Марсиал и Тен Хаг дори се скараха по време на срещата. Червените дяволи завършиха срещата с Магуайър като партньор на Расмус Хьойлунд в атака – последното убежище на тактически изчерпаните идеи. След този мач двата Юнайтед си размениха местата в класирането, но пропастта помежду им е много по-голяма. Срещата в Нюкасъл показа, че те се движат в напълно различни посоки. Освен това 20-кратните шампиони на Англия не са печелили визита на отбор, който се намира в Топ 8, от октомври 2021-ва насам!

Материал на "Гардиън", превод на "Тема спорт"