Мениджърът Ерик Тен Хаг каза, че не е притеснен, но призна, че Манчестър Юнайтед се е "спасил", след като победи втородивизионнния Ковънтри след изпълнение на дузпи на полуфиналите за ФА Къп.

Тимът от Висшата лига беше на път да отпадне на "Уембли" в неделя, тъй като Ковънтри успя да изравни от 0:3 до 3:3, а тяхно попадение в продълженията беше отменено заради незначителна засада.

"Червените дяволи" спечелиха с 4:2 при дузпите, и ще се изправи срещу Манчестър Сити в повторение на миналогодишния финал.

Това беше поредното неубедително представяне на Юнайтед, което може би увеличи напрежението върху Тен Хаг, но специалистът се опита да подчертае положителните страни.

"Не мога да кажа тази дума срам, защото в крайна сметка става въпрос за постижение. Виждам грешките, които правим, не можем да си затворим очите за тях, но това не е срам. Това е огромно постижение. Дори големият отбор от Юнайтед преди десетилетие стигна до финала само три пъти. Сега имаме два финала за две години. Така че това е добро представяне", заяви мениджърът.

"Виждам, че можем да играем на много високи нива, но в този мач се представихме под възможностите ни. Това не е обяснимо, свързано е с виждането върху играта. Трябва да се справяме по-добре в такива случаи. Просто ни се размина", добави той.

Въпреки загубата, мениджърът на Ковънтри Марк Робинс настоя, че решението за отменения гол е било правилно.

"Ако това е правилното решение, то е правилното решение. Мисля, че той беше в засада, което е разочароващо. Ако си беше отрязал нокътя, нямаше да говорим за дузпи", каза бившият футболист на Юнайтед.

"Въпреки че съм разочарован, не можем да сме с наведени глави. Изправихме се срещу Манчестър Юнайтед, изравнихме от 0:3 и почти спечелихме с четвърти гол, след което загубихме при дузпите, което може да се случи на всеки. През последния половин час се представихме като Манчестър Юнайтед и това е нещо, с което се гордея най-много", добави той.