Барса готви трансферен удар идната седмица. Каталунците ще подпишат със звездата на Ливърпул Коутиньо във вторник, като в касата на мърсисайдци ще влязат около 110 млн. евро. Това твърди El Mundo Deportivo. Изданието е приближено до Барселона.

Очаква се, че Коутиньо ще подпише 5-годишен договор с испанците. Както е известно, Ливърпул вече отказа 2 оферти на Барселона за играча си, а мениджърът Юрген Клоп заяви, че Коутиньо не се продава.

Сега обаче каталунците ще извадят фамозните 110 000 000 евро, като предишните им две оферти бяха на стойност 80 и 100 милиона.

Така Коутиньо е на път да стане вторият най-скъп играч в историята след Неймар, който напуска "блаугранас" в посока ПСЖ за 222 милиона евро.

Именно Коутиньо е голямата трансферна цел на испанския вицешампион и ръководството на клуба вижда в негово лице идеалния наследник на Неймар.

Интересното в случая е, че само преди дни английският вестник "Дейли мейл" излезе с информация, че сделка между Барса и Ливърпул за Коутиньо може да се осъществи, но на стойност 120 000 000 евро.