Мохамед Салах трябва да бъде определен за играч на сезона във Висшата лига, обяви мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп. 

Египтянинът се разписа за 32-и път през кампанията, като вкара при 2:0 срещу Нюкасъл и вече има 24 гола в първенството, с което се изравни с Хари Кейн на върха при най-добрите реализатори. 

Освен Кейн и Кевин де Бройне е спряган за претендент за наградата, но за Клоп Салах би бил съвсем заслужен победител. 

„Няма съмнение, че Кевин де Бройне прави много добър сезон, но същото се отнася и за Мо, както и за други играчи. Хари Кейн и Роберто Фирмино също не са лоши, както биха казали някои хора, а Давид Силва е фантастичен. Със сигурност съм забравил някой” заяви Клоп. 

„За мен така или иначе индивидуалните награди са без значение и не съм аз този, който ще вземе решение. Аз обаче ги уважавам и ако Мо спечели такъв приз, то ще е напълно заслужено. Ние просто трябва да продължим да играем силно и да бележим” добави германецът, който смята, че отборът му е трябвало да получи и дузпа за нарушение срещу Салах от Ласелс. 

„При първата ситуация дузпата е абсолютно чиста. Все пак футболът е труден спорт за ръководене, но за мен положението е ясно. След това не разбирам как съдията не изгони Ласелс за сблъсъка в добавеното време. Това е абсолютен червен картон” изтъкна Клоп.