Ливърпул знае как да спечели срещу Манчестър Сити, заяви мениджърът на "червените" Юрген Клоп. Отборът от Мърсисайд победи Сити на три пъти през миналата кампания и германският специалист е убеден, че 18-кратните шампиони на Англия знаят как отново да се справят със своя класен противник.

"Победихме ги три пъти през миналата кампания и вече сме убедени, че знаем как да спечелим срещу тях отново. Трябва да дадем най-доброто от нас, за да ги държим далеч от нашата врата. В същото време сме длъжни да създаваме ситуации за гол в тяхното наказателно поле. Със сигурност Манчестър Сити има моето уважение. Ще трябва да се потрудим усилено, нямаме проблем с това. Всеки в отбора ни го знае", коментира Клоп пред медиите в петък.

Ливърпул приема Сити на "Анфийлд" в неделя след поражение с 0:1 от Наполи в Шампионската лига.

"Трябва да покажем възможно най-добрата реакция. Не искаме да губим отново и да изпитваме това чувство след поражение. Няма никакъв смисъл да мислим за титлата в момента. Винаги е трудно срещу Манчестър Сити", каза още спецалистът. Участието на халфа Наби Кейта е под въпрос за двубоя на Ливърпул с шампионите.