Бившият защитник на Ливърпул Сами Хюпия смята, че скандалът между двете големите звезди на мърсисайдци – Мохамед Салах и Садио Мане, е позитивен за отбора.

Двамата влязоха в конфликт, след като египетската звезда не подаде на съотборника си в мача срещу Бърнли. Във въпросния момент сенегалецът се намираше в по-добра позиция, но не получи подаване и Салах изпусна изгодното положение за гол.

"Виждам как играят и двамата. Смятам, че се наслаждават на футбола на такова високо ниво. Също така, Салах и Мане са много взискателни и един към друг. За това се отнасят по този начин в определени моменти".

Вижте класирането във Висшата лига

"Гледах и въпросния епизод и ми се струва, че той не е лош. Това показва, че всички в Ливърпул искат да печелят. Демонстрира какъв отбор е направил Юрген Клоп", заяви финландецът.

Впоследствие Салах и Мане изгладиха отношенията си и сенегалецът заяви: "Историята със Салах? Забравена е. Понякога трябва да казваш нещата лице в лице. Такива неща се случват във футбола. Помирихме се и отново сме добри приятели".

Припомняме, че през миналия сезон Салах, Мане и Пиер Емерик-Обамеянг поделиха голмайсторския приз във Висшата лига. И тримата отбелязаха по 22 попадения, египтянинът даде 8 асистенции, габонецът 5, а сенегалецът 1.

През този шампионат Мане има 5 попадения и 1 голова подаване, докато съотношението на Салах в 4/3. В неделя Ливърпул гостува на големия си съперник Манчестър Юнайтед и двамата сис сигурност ще излязат титуляри, ако са здрави.