Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп коментира победата с 2:1 над Брайтън, с която тимът му се откъсна на 11 точки на върха в класирането пред преследвача си Манчестър Сити. Наставникът призна, че за него единственото важно е, че тимът му прибави нови три точки в актива си.

Той заяви, че червеният картон на Алисон е направил тази победа още по-специална. Германецът не пропусна да коментира ситуацията с попадението на гостите, което дойде след изненадващо изпълнение на фаул докато резервният вратар Адриан все още оправяше ръкавиците си.

“Разбира се, че животът става по-сложен, когато получиш червен картон и се наложи да правиш смени. Вкарахме измръзнал вратар. Всеки, който седи на скамейката, няма как да е загрял веднага. Представете си човек по шорти с тънка фланелка и ръкавици, които не са предназначени да топлят. И тогава някой решава да позволи изпълнението на наказателния удар. В този момент ти изглеждаш глупаво, но трябва да преглътнеш този факт.

"Ние продължихме да се борим, а това важи с особена сила за Адриан, който ни помогна с две страхотни спасявания и с няколко добри намеси при центриранията в наказателното поле. Разбира се, с тези студени крака той не успяваше да изрита топката толкова далече, колкото му се искаше. Това направи мача по-интересен, но в крайна сметка единственото важно нещо бе да победим и ние го направихме.

"Много съм доволен. Много съм доволен от раздаването на момчетата. Горд съм от показаното желание. Червеният картон направи победата ни по-специална”, заяви Клоп.