Статичните положения са едно от основните оръжия на Ливърпул и футболистите на "червените" са длъжни да ги използват максимално добре, заяви десният бек Трент Александър-Арнолд в интервю за клубния уебсайт. Английският национал записа две асистенции в събота именно след центрирания и Ливърпул спечели с 2:1 срещу Брайтън.

"Имаме високи футболисти, които печелят скоковете за първа топка и или вкарват, или създават достатъчно голяма опасност за вратарите. Когато имаш това оръжие на своя страна, точността на подаванията става наистина ключова. Всички крила в отбора знаем много добре, че ударите с глава ни дават огромни шансове да вкарваме и се стараем да бъдем точни, а днес го направихме цели два пъти", каза той.

Върджил ван Дайк вкара два пъти с глава през първото полувреме и това бе много важно, защото Ливърпул получи червен картон късно в мача и Брайтън дори върна едното попадение. "Червените" обаче удържаха опита на гостите за натиск и изравниха клубния рекорд от 31 поредни мача в първенството без загуба.

"Не изиграхме мача така, както го бяхме планирали, но това не прави по-малко важна серията ни без загуба. Спечелихме още три ключови точки и ще опитаме да продължим да го правим.

"Футболистите на Брайтън играха много добре и може би това бе най-трудният ни мач на Анфилд от началото на сезона. Те просто изпълниха много добре стратегията си. Двата гола от статични положения обаче бяха достатъчни за победата, която е също толкова важна, колкото всяка друг през сезона. Знаем много добре колко ни трябваха тези три точки", добави той.

Червеният картон бе за вратаря Алисон Бекер и заради него той няма да играе в сряда срещу градския съперник Евертън. Адриан ще заеме отново неговото място, след като пази в началото на сезона.

"Вече получихме няколко удара от картони и контузии. Адриан се представи добре в началото на сезона и се надяваме да го направи отново през седмицата. Нуждаем се от това. Картонът за Алисон не е чак такава трагедия, когато имаш заместник от висока класа", завърши Александър-Арнолд.