Категоричната победа над Евертън с пет промени в титулярния състав показа силата на отбора на Ливърпул и дълбочината в състава, твърди ветеранът Джеймс Милнър. Юрген Клоп остави на пейката Мохамед Салах, Роберто Фирмино и други трима титуляри, но "червените" разгромиха градския съперник с 5:2 и запазиха преднината си на върха в класирането.

"Титулярите в този мач се справиха много добре. Шакири започна сезона с контузия и игра чудесно, което само показва колко качествен футболист е той. Това е задоволително за нас, защото показва нагледно колко много работим в тренировките. Всеки един от нас е готов да стъпи на терена и да приеме предизвикателството. Всеки е готов да отговори на темпото на отбора. Това е качество на цялата група и показва колко сме силни.

"Точно поради тази причина тези момчета са в Ливърпул. Всички те са топ играчи, които са готови да играят и да печелят трофеи. Може би не го виждате, но момчетата, които не попадат често в стартовия състав, мотивират значително титулярите. Всичко това е резултат от тренировъчния процес. Просто всички сме готови за игра на момента.

"Това е хубаво, защото по този начин мениджърът има много опции пред себе си и може да променя отбора в периоди като този, в който имаме твърде много мачове. Дано не получим много контузии и наказания, но ако все пак се случи нещо, ние трябва да бъдем готови. До момента се справяме и това е добър знак", каза той за клубния уебсайт.