Ливърпул - Уотфорд, двубой от 17-ия кръг в английската Висша лига. Стадион "Анфийлд", 14.30 часа българско време.


Вероятен състав на Ливърпул: Алисон, ван Дайк, Гомес, Робъртсън, Александър-Арнолд, Кейта, Хендерсън, Чембърлейн, Шакири, Ориги, Фирмино
Контузени: Матип, Ловрен, Клайн, Фабиньо
Под въпрос: Лалана


Прогноза на Gol.bg:

Европейският шампион се намира в рекордна клуба серия от 33 поредни мача без загуба в първенството, а космическият аванс от 14 пункта пред първенеца Манчестър Сити поставя Ливърпул в позицията на тежък фаворит за титлата.

Мърсисайдци успяха да излязат от групата си в Шампионската лига тази седмица, постигайки впечатляваща победа срещу силния Залцбург на австрийска земя, което свали напрежението от плещите на Юрген Клоп и неговите момчета.

"Червените" демонстрират и колебания в мачовете си, но продължават да печелят в първенството, където имат невиждани показатели от 15 победи и едно равенство. Точковият актив на отбора граничи с фантастиката и едва ли най-силният вицешампион в историята ще изпусне питомното този път, след като приключи миналия сезон с 97 точки.

Домакините нямат загуба в последните си 46 мача тук за първенство и неизменно вкарват поне по два гола в последните 15 шампионатни двубоя на "Анфийлд". Уотфорд гостува на най-ужасното за тях място, защото пускаха поне по 4 гола в последните си три гостувания на този стадион. "Стършелите" загубиха последните си шест мача с този противник във всички турнири.

Уотфорд е спечелил само един от последните си 20 мача в елита и очаквано е на дъното само с девет спечелени точки. Така битката между "Давид и Голиат" изглежда предрешена, защото гостите нямат на какво да се облегнат като аргумент срещу правещия фурор Ливърпул.


Резултат: Ливърпул - Уотфорд 3:0