Нищо не се е променило и феновете могат да пеят каквото си искат. Това обяви Юрген Клоп след победата на Ливърпул над Манчестър Юнайтед с 2:0. 

С успеха Червените дръпнаха с 16 точки в класирането, а привържениците започнаха да скандират и пеят „Ние ще спечелим Лигата”. Германецът обаче не бърза да се радва. 

„Те могат да пеят каквото си искат и аз няма да им казвам какво да правят. Въпросът е, че ако нашите привърженици не са в добро настроение утре, това ще е наистина странно” заяви Клоп. 

„Ние сме тук, за да работим и това трябва да правим. Разбира се, че атмосферата е много позитивна, но трябва да останем концентрирани. В четвъртък имаме мачът срещу Вълците и вече мисля само за него. Естествено феновете могат да мечтаят и да пеят каквото искат. Все още обаче ние няма да бъдем част от тържествата” добави той. 

„В крайна сметка ние добавихме 3 точки към актива си, нищо повече. Ще ви кажа, когато нещата станат различни, но този момент още не е дошъл. За нас на първо място е Висшата лига и сега имаме мач с Уулвърхемптън. Защо да мисля за други неща? Нямам толкова свободен мозъчен капацитет, за да правя това” каза още Клоп. 

„Естествено представянето ни отново бе страхотно. Юнайтед искаше да ни ядоса и да развали играта ни, но въпреки това имахме достатъчно ситуации. Начинът, по който създавахме положения, беше великолепен. Началото на второто полувреме бе брутално, но не вкарахме. След това се защитавахме и каква асистенция на Алисон за Салах и какъв гол!”.